Back to All Events

Bert Joris quartet Holsbeek


  • Jazzwood Chartreuzen bos Holsbeek (map)

Het Chartreuzenbos in Holsbeek, nabij Leuven, vormt op zaterdag 24 augustus het feeërieke decor voor de negende editie van Jazzwood. Het festival staat garant voor een muzikale topavond in een betoverend mooie omgeving. De muzikale magie wordt dit jaar verzorgd door het Bert Joris Quartet, Kristen Cornwell Trio en Stefan Bracaval QU4RTET.

Het recept van Jazzwood is beproefd: drie hoogstaande optredens in het unieke decor van het Chartreuzenbos. “Voor het muzikale programma kan het festival al jaar en dag rekenen op de deskundige smaak van Jan Muës. Een andere gevestigde waarde, radiocoryfee Marc Van den Hoof, praat de optredens aan elkaar”, weet projectcoördinator Guido Peers.

Blikvanger op de affiche is Bert Joris. “Joris behoort tot de meest veelzijdige en getalenteerde jazzmusici in Europa. Als trompettist is zijn geluid even herkenbaar als onvoorspelbaar. Het Bert Joris Quartet bestaat intussen al 15 jaar en wordt gewaardeerd voor zijn muzikaal meesterschap, positieve energie en speelplezier. Joris’ laatste album ‘Only for the Honest’ is een zeer oprechte plaat met verschillende heerlijke thema’s”, aldus Peers.

Bert Joris trompet

Dre Pallemaerts drums

Philippe Aerts bas

Nicola Andrioli piano

Earlier Event: August 20
Summer Sessions Bert Joris invites
Later Event: August 28
Bert Joris with Tim Finoulst trio